RIM00012.jpg

In deze folder vertel in het kort iets over mijn creatieve hoogtepunten...


page 1 of 7

Amsterdam, 4 juni 2017Foto van Cynthia Fridsma

Hier zie je een foto van mij, achter mijn bureau. Ik heb twee beeldschermen--wat erg handig is als je tweetalig schrijft. Vroeger hield ik mij bezig met programmeren, maar door een handicap in mijn rechterhand kan ik mij daar niet langer fulltime mee bezighouden. Daarom heb ik een een oude hobby nieuw leven ingeblazen: schrijven. 

Ik ben begonnen met het schrijven van boeken dankzij positieve (en soms negatieve) feedback van lezers op de 'korte verhalensite'.

Helaas is die website niet langer meer actief, maar het was voor mij een eerste duwtje om een boek te schrijven. Uiteindelijk nam het schrijven van een boek veel tijd in beslag--tijd die ik niet had omdat ik als freelance programmeur vaak op locatie voor diverse klanten werkte.

Het tweede duwtje om boeken te schrijven kwam toen ik die handicap in 2014 kreeg. 


page 2 of 7

Overigens, af en toe progrogrammeer ik nog wel een beetje, alleen niet langer voor klanten omdat ik per project geen tijdsindicatie kan afgeven. Waar ik vroeger tien minuten voor nodig had, heb ik nu gemiddeld twee uur voor nodig. Er zit geen spellingscontrolle op programmeercodes, met name bij het schrijven van ingewikkelde routines.

Door de tremor in mijn rechterhand, raak ik vaak een verkeerde toets aan. Dat ik bijna geen gevoel heb in mijn vingertoppen is natuurlijk een extra handicap.

Mijn website werkt op een door mij ontworpen CMS systeem. De layout--het uiterlijk van mijn site, komt van een HTML-template dat ik een klein beetje heb aangepast (het logo).

horizon_hands.jpg


page 3 of 7

Heather Nova1.jpg

Muziek speelt een belangrijke rol in mijn leven. Als ik aan het schrijven ben luister ik vaak naar muziek van o.a. Heather Nova.

Ik maakte voor het eerst kennis met Heather's muziek in 1995 toen ik de video clip, Walk This World, zag op MTV. Meteen schreef ik haar naam op een blaadje en kocht de CD, Oyster en genoot van alle nummers die erop stonden en kreeg kippenvel van het nummer "Island".

In 2003 ben ik begonnen heb ik een fan-site gemaakt m.b.t. Heather Nova, www.heathernova.us. De site is nog steeds in de lucht.


page 4 of 7


In 2010/2011 heb ik zelfs de officiele website van Heather Nova beheerd/ontworpen. De site was geheel in Flash gemaakt--wat nu niet langer meer wordt ondersteund in een x-aantal browsers, mede dankzij Apple.

Als je het mij vraagt, was dat een klap in het gezicht van veel designers want je kon echt leuke dingen doen in flash. Zelf werkte ik in die tijd met Swishmax, om flash sites te maken die konden samenwerken met PHP.

Werken aan de officiële site van Heather Nova was voor mij een hoogtepunt. Hoeveel fans krijgen in hun leven de kans om een website van hun idool te beheren?

Heather wilde mij er zelfs een vergoeding voor geven, maar dat wilde ik niet. De eer om een site voor haar te maken was voor mij veel meer waard dan geld.  


Bezoek Heather's site op http://www.heathernova.compage 5 of 7

Celtica Publishing

celtica_publishing_logo.jpg 


Een nieuw hoogtepunt in mijn leven kwam, toen ik in januari 2017 door Rianne Lampers van Celtica Publishing werd benaderd met de vraag of ik mijn boeken ook in het Nederlands zou willen laten uitgeven.

Dit aanbod heb ik met beide handen aangegrepen en ben daarna dan ook meteen gaan werken aan de vertaling van mijn reeds eerder in het Engels verschenen boek met de titel “Hotel Of Death” uit 2015.

Deze noeste arbeid heeft uiteindelijk geleid tot de Nederlandse editie van mijn debuutroman met de titel, “De Uitverkorene” welke dus uitgegeven wordt bij Celtica Publishing.

Ga voor meer informatie over Celtica Publishing maar : http://www.celtica-publishing.nlpage 6 of 7

uitverkorene__de___cynthia_fridsma.jpg


page 7 of 7